Το project στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ενωση Αγρινίου» αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο ενώ εως το τέλος του έτους το έργο θα συνδεθεί με το γενικό δίκτυο.

Παρουσίαση της μεγάλης ενεργειακής επένδυσης στον τομέα των φωτοβολταϊκών ύψους 90 εκατ. ευρώ πραγματοποιεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ενωση Αγρινίου» την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 στις 10:30 π.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο οδικός χάρτης των έργων, το οικονομικό αποτύπωμα της επένδυσης, ο συνολικός προγραμματισμός για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και οι προοπτικές των νέων ενεργειακών κοινοτήτων.

Να σημειωθεί ότι το νέο project του Α.Σ «Ενωση Αγρινίου» στην περιοχή της Κατούνας Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο ενώ εως το τέλος του έτους το έργο θα συνδεθεί με το γενικό δίκτυο.

Να σημειωθεί ότι η «Ενωση Αγρινίου» έχει ήδη ομαδοποιήσει το σύνολο των έργων και κατασκευάζει τον δικό της υποσταθμό ενέργειας παρέχοντας στους παραγωγούς την δυνατότητα να ενταχθούν στο σχεδιασμό και να επενδύσουν στην πράσινη ενέργεια, κάτι που πρακτικά θα ήταν αδύνατο αν το επιχειρούσαν μεμονωμένα, λόγο κορεσμού του δικτύου, όπως άλλωστε αποδεικνύεται αυτή την περίοδο από τις απορριπτικές απαντήσεις του ΔΕΔΔΗΕ σε μεμονωμένους παραγωγούς. Ως παράδειγμα καλής πρακτικής, το μοντέλο που ακολούθησε η Ένωση Αγρινίου υιοθετήθηκε απ’ την πολιτεία, θεσμοθετήθηκε και ενσωματώθηκε στο ισχύον νομικό πλαίσιο και αποτελεί πρότυπο για ανάλογες επενδύσεις σε όλη τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, η επένδυση ύψους 90 εκατ. ευρώ στον τομέα των φωτοβολταϊκών αναμένεται να τονώσει την τοπική οικονομία καθώς εκτιμάται ότι το όφελος θα ανέλθει σε 14 εκατ. ευρώ κατ έτος.

Πρόσφατα υπεγράφη η συμφωνία με την ProCredit Bank για τη χρηματοδότηση των έργων, ενώ έχει υπογραφεί και η σχετική σύμβαση για τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα panels, με την Jinko Solar, εταιρεία που θεωρείται κολοσσός στον τομέα και που κατά το προηγούμενο έτος τα δικά της panels ήταν εκείνα που είχαν σε παγκόσμιο επίπεδο τη μεγαλύτερη παραγόμενη ισχύ.